18-04-2014 - 5:29  |  Site içi Arama  |  English

Bandırma Belediyesi'nde Davullu Zurnalı Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Yazı boyutu seç:
Sayfayı Yazdır  Önceki Sayfa
Bandırma Belediyesi'nde Davullu Zurnalı Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı | Haber Görseli

Bandırma Belediye Başkanlığı ve Sendikamız arasında iki aydır devam eden toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Eski iskele binası altında düzenlenen törenle toplu sözleşmeler davul zurna eşliğinde imzalandı. Sözleşmeyi Belediye adına Belediye Başkanı Sedat Pekel, Sendikamız adına da Bandırma Şube Baaşkanı Mertkan Güner imza attı.

Sözleşme imza töreni sonrasında işçiler Pekel’e tatlı ikram edip omuzlara aldı. Yerel yönetim olarak belediyenin içinde bulunduğu mali krize rağmen işçilerin hak ve hukuklarını koruduklarını açıklayan Belediye Başkanı Sedat Pekel, yapılan sözleşme gereğince 10 yıllık işçiye yüzde 21.46, 20 yıllık işçiye ise yüzde 14 oranında zam yapıldığını söyledi. Toplu sözleşmelerin belediyede çalışan 187 işçiyi kapsadığını açıklayan Pekel, toplu sözleşmenin süresinin ise 2 yıl olduğunu dile getirdi.

Bandırma Şube Başkanı Mertkan Güner’de sözleşme sayesinde zam ve sosyal haklarını aldıklarını belirterek, sözleşmenin yapılmasından dolayı Başkan Pekel ve belediye yönetimine teşekkür etti. İş sözleşmesi görüşmelerinin barışçıl ve insancıl bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Güner, “Biz 2 aydır belediyede sözleşme görüşmeleri yapıyorduk. İnsanca, barışçıl bir şekilde görüşmeler sürdü. Tüm komisyon üyelerine ve Başkan Pekel’e teşekkür ediyorum. 2003′den gelen toplu iş sözleşmesindeki haklarımızı koruduk ve istediğimiz çoğu hakkımızı da bu sözleşmede aldık. Biz belediye yönetimiyle bundan sonra 2 yada 3 sözleşme daha yapacağız ve umuyoruz ki o sözleşmelerde de haklarımızı daha ileriye götürecekler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ)
Çankırı Caddesi No:28 Kat:8 06030 Ulus \ ANKARA
Telefon:(312) 309 15 47 (6 hat) Faks:(312) 309 10 46
Elektronik Posta: basin@genel-is.org.tr

İş bu Sitenin tüm hakları saklıdır. Site içeriği Kaynak gösterilmeden başka sitelere, yazışma gruplarına, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ortamında ya da başka biçimde kullanılamaz, basılıp çoğaltılamaz. Genel İş Sendikası 2008
Her türlü öneri, istek ve düşüncelerinizi belirtmek için basin@genel-is.org.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz.
  Web Tasarım