16-04-2014 - 13:07  |  Site içi Arama  |  English

Cizre Belediyesi'nde Anlaşma Sağlandı
Yazı boyutu seç:
Sayfayı Yazdır  Önceki Sayfa

Cizre Belediyesi ile Sendikamız arasında 200 işçiyi kapsayan  toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Cizre Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı'nın makam odasında düzenlenen imza törenine Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş, Cizre Belediye Başkanvekili Mehmet Saçı, Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur ve Cizre DİSK temsilcisi Ramazan Aşkın, Sedat Nantu , Fadıl Haşimoğlu ve  muhasebe müdürü Mehmet Atız katıldı.

Siirt Şube Başkanı Mahmut Timurtaş, Cizre Belediyesindeki TİS nin imzalanmasında buruk bir sevinç yaşadıklarını, çünkü Cizre halkının iradesi ile seçilmiş Belediye Başkanı Aydın BUDAK ın tutuklu olması nedeni ile işçilerin ve çalışanların TİS sevincini gölgelemiştir dedi.  İmzaların atılmasının ardından kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanvekili Saçı, Belediyenin imkanları dahilinde bütün şartları zorladıklarını ve bu imkanlar ölçüsünde işçilere yapabilecekleri en yüksek oranda zam yaptıklarını belirtti

Sözleşmede, işçilere yüzde 8 ile 12 arasında zam yapıldı. Ayrıca 21 Mart, 8 Mart, 1 Mayıs ve 1 Eylül günlerinin idari tatil olarak kabul edildiği sözleşmede, çalışan işçinin eş ve çocuklarına şiddet uyguladığı tespit edildiğinde, şiddete maruz kalan eşe aylık maaşının üçte biri verilmesi maddesi eklendi.

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ)
Çankırı Caddesi No:28 Kat:8 06030 Ulus \ ANKARA
Telefon:(312) 309 15 47 (6 hat) Faks:(312) 309 10 46
Elektronik Posta: basin@genel-is.org.tr

İş bu Sitenin tüm hakları saklıdır. Site içeriği Kaynak gösterilmeden başka sitelere, yazışma gruplarına, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ortamında ya da başka biçimde kullanılamaz, basılıp çoğaltılamaz. Genel İş Sendikası 2008
Her türlü öneri, istek ve düşüncelerinizi belirtmek için basin@genel-is.org.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz.
  Web Tasarım