19-04-2014 - 22:37  |  Site içi Arama  |  English

İstanbul 2 Nolu Şubemiz, Esenyurt Belediyesi ile ilgili basın açıklaması yaptı
Yazı boyutu seç:
Sayfayı Yazdır  Önceki Sayfa
İstanbul 2 Nolu Şubemiz, Esenyurt Belediyesi ile ilgili basın açıklaması yaptı | Haber Görseli

İstanbul 2 Nolu Şubemiz 17 Haziran 2010 tarihinde Esenyurt Belediyesi ile ilgili basın açıklaması yaptı

BASINA VE KAMUOYUNA

Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubesinin 10 Haziran 2010 tarihide basına ve kamuoyuna duyurduğu Esenyurt Belediyesindeki gerçekleri yansıtmayan açıklamalarıyla ilgili, DİSK Genel İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şubesi olarak Esenyurt Belediyesi ile ilgili gelişmeleri sizinle paylaşmak istedik.

Sizlerinde bildiği gibi 1996 yılından 2004 yılına kadar Esenyurt Belediyesinde örgütlü tek sendika Genel İş Sendikasıydı. 2004 yılında işe alınan yeni işçilerin sayısın fazla olması nedeniyle yetkimiz düşmüştür. 29 Mart öncesi, Esenyurt Beldesinin ilçe yapılması, Kıraç ve Yakuplu Beldelerinin Esenyurt İlçesine bağlanması sonucunda Kıraç’da 102 işçi, Genel İş Sendikasının üyesiydi. Esenyurt Belediyesi Merkezinde ise 92 işçi sendikasız idiler. Yakuplu Beldesi'nden Esenyurt Belediyesi'ne aktarılan işçi sayısı ise 38 kişidir. Sadece bu 38 işçi arkadaşımız Belediye İş Sendikasının üyesiydi. Bu işçilerden 16 kişinin işten çıkarılmasıyla Belediye iş tarafından eylem süreci başlatıldı. Genel İş Sendikası olarak Esenyurt Belediyesinde çoğunluk sendikasıydık. Defalarca Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanıyla yaptığımız görüşmelerde, çoğunluk tespitine müracaat edeceğimizi, yetkili sendika olabilmemiz için 3-5 üyeye ihtiyacımız olduğunu söylememize rağmen, “Genel İş Sendikası yetkili olacağına Hizmet İş Sendikası yetkili olmasını tercih ederim” diyerek bir kişi eksik nedeniyle  Bakanlıktan yetki almamamıza sebep olmuştur. Tespite ilişkin itirazımız ilgili iş mahkemesinde devam etmektedir.

Bu süreç içerisinde Belediye iş Sendikası Şube Başkanı, Esenyurt Belediyesinde çalışan Sendikamız üyelerine “Genel İş Yetki almadı. Bu sendikaya niye 55.00 TL aidat ödüyorsunuz” şeklinde yalan ve demagojilerle üyelerimizi istifa ettirerek, var olan örgütlülüğümüzü zayıflatmış, Esenyurt Belediye işverenine avantaj sağlamış ve  67 işçinin işten atılmasına neden olmuştur.

Belediye iş Sendikası, sanki Esenyurt Belediyesinde örgütlüymüş gibi demokratik kamu oyunu aldatarak, 298 gündür devam eden direnişin kaldırılmasının beceriksizliğinin faturasını Genel İş Sendikasına çıkarmak istemektedir.

Yapmış oldukları basın açıklamasında Genel İş Sendikasının direnişin kaldırılmasından sonra örgütlenme çalışmasını  başlattığını söylemektedirler. Oysa ki yukarıda bahsettiğimiz gibi Esenyurt Belediyesindeki örgütlülüğümüz uzun süredir devam etmekte olup bu konudaki süreç iş mahkemesi nezdinde sürmektedir.

Esenyurt direnişine katkı sunmadığımızı söyleyenlerin, kendi kişisel çıkarları uğruna işçilerin çıkarılmasına sebep olanların bizlere söyleyecekleri bir şeyleri olamaz.

DİSK’in tarihinde işçi sınıfına ihanet olmamıştır ve olmayacaktır.

DİSK/Genel-İş Sendikası

İstanbul 2 Nolu Şube

Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (GENEL-İŞ)
Çankırı Caddesi No:28 Kat:8 06030 Ulus \ ANKARA
Telefon:(312) 309 15 47 (6 hat) Faks:(312) 309 10 46
Elektronik Posta: basin@genel-is.org.tr

İş bu Sitenin tüm hakları saklıdır. Site içeriği Kaynak gösterilmeden başka sitelere, yazışma gruplarına, ticari yayınlara aktarılamaz, kopyalanamaz, internet ortamında ya da başka biçimde kullanılamaz, basılıp çoğaltılamaz. Genel İş Sendikası 2008
Her türlü öneri, istek ve düşüncelerinizi belirtmek için basin@genel-is.org.tr e-posta adresini kullanabilirsiniz.
  Web Tasarım