Taşerona Karşı 100 Bin İmza Meclis’te

İlk olarak Ankara Olgunlar Sokakta bulunan Madenci Anıtı’nda değişik illerden gelen işçiler ve DİSK’e bağlı Genel-İş ve Dev Maden Sen’den oluşan temsilcilerden oluşan heyet “Soma Maden Katliamı” ve “Taşeron Çalıştırma” ile ilgili toplanılan on binlerce imza ile birlikte basın açıklaması yaptılar.

Madenci Anıtı’nda yapılan basın açıklamasında Milletvekili Levent Tüzel ve değişik illeri temsilen gelen işçiler yapılan konuşmalarda, taşeron çalıştırmanın iş yaşamından çıkarılmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun işçilerin insanca çalışma koşullarına kavuşmasını ve güvenceli bir sendikal yaşantının bir an önce yasallaşarak, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması talep edildi

TBMM’de düzenlenen basın toplantısında ise DİSK adına konuşan DİSK/Genel- İş Basın Uzmanı M.Sait Demir ise yaptığı konuşmada, “DİSK’in başta Soma Maden Ocağı’nda gerçekleşen patlamada 301 işçinin katledilmesi ile beraber işlenen tüm iş cinayetlerinin takipçisi olduğunu” ifade ederek “Taşeron çalıştırmanın bir an önce yasaklanmasını, iş cinayetlerinde dünyada ilk sıralarda yer alan ülkemizin bu utançtan bir an önce kurtulması için ilgili yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istediklerini” belirtti.

Basın açıklamasının ardından işçiler,Tüzel ve DİSK temsilcisinden oluşan heyet toplanan 100 bine yakın imzayı Meclis Başkanlığı’na götürdü. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Aydın, Amasya, Adıyaman, Antep, Bursa, Bolu, Balıkesir, Dersim, Diyarbakır, Çanakkale, Çorum, Eskişehir, Elazığ, Kocaeli, Gebze, Mersin, Malatya, Maraş, Kayseri, Ordu, Van, Soma, Zonguldak ve diğer illerden toplanan imzalar, Tüzel ve DİSK beraberindeki işçi heyeti tarafından Meclis Başkanı Cemil Çicek’e verildi.