İzmit Belediyesinde gerçekleşen törene Genel Başkanımız Remzi Çalışkan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, TİS Daire Başkanımız Faruk Saral, Kocaeli Şube Başkanımız Vedat Küçük ve Kocaeli şubemizin yönetim kurulu üyeleri, temsilcilerimiz ile üyelerimiz katıldı.
İzmit Belediyesine bağlı BEKAŞ ve SARBAŞ şirketlerindeki 1950 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi yapılan törende imzalandı.
Törende bir konuşma yapan Genel Başkanımız Remzi Çalışkan şunları söyledi:
“Başta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet olmak üzere İzmit Belediyemizin değerli başkan yardımcıları, müdürleri, amirleri ve bu toplu iş sözleşmesinin ortaya çıkmasında emeği olan Genel-İş Sendikamızın ve DİSK’in onurlu üyeleri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Hayat pahalılığı, ekonomik sıkıntılar hepimizi etkiliyor; belediyelerimizi de etkiliyor. Ancak böylesi bir dönemde belediyeyi doğru yöneten, hizmetleri aksatmadan halk için çalışan ve emekten yana bir anlayış ortaya koyan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu sözleşmenin ortaya çıkmasında emeği olan herkese güçlü bir alkış istiyorum.
Bugün burada sadece bir toplu iş sözleşmesi imzalamıyoruz. Aynı zamanda dayanışmanın, birlikte üretmenin ve emeğe değer vermenin sonucunu görüyoruz. Bu süreçte emeği geçen Kocaeli Şube Başkanımıza, yöneticilerimize ve temsilcilerimize de teşekkür ediyorum.
Değerli arkadaşlar, Genel-İş Sendikası olarak bizim mücadelemiz sadece ücret mücadelesi değildir. DİSK’in en büyük sendikası Genel İş olarak biz, Türkiye’nin dört bir yanında örgütlü bir sendika olarak hem emek hem de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki; hukuk olmazsa, demokrasi olmazsa bunun bedelini emekçiler öder. İşçinin ekmeği küçülür, çocuklarımızın geleceği karanlıklaşır.
Genel İş Sendikası bu ülkenin aydınlık geleceğini düşünen bir sendikadır. Buna güç veren de sizlersiniz. Bu yüzden biz “Demokrasi işçinin ekmeğidir” diyoruz. Çocuklarımızın geleceğini bu ülkede, eşitlikten, adaletten ve emekten yana bir düzende kurmak istiyoruz. Hepinizin emeğine, alın terine sağlık. Bu güzel sözleşmenin tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun.
Törende Kocaeli Şube Başkanımız Vedat Küçük Genel Başkanımıza TİS Daire Başkanımıza ve İzmit Belediye Başkanına teşekkür ederek sözleşme süreci ve içeriğiyle ilgili bilgiler verdi.
Törende bir konuşma da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yaptı. Belediye Başkanı da şunları söyledi:
“Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hep şunu söyledik: Biz emekten yana, halktan yana, adaletten yana bir belediyeyiz. 2026-2028 dönemini kapsayan bu sözleşme uzun, titiz ve samimi bir müzakere sürecinin sonucudur. Biz hiçbir zaman “işçiden nasıl kısarız” anlayışıyla hareket etmedik. Tam tersine, “emekçi kardeşlerimize daha iyisini nasıl sağlayabiliriz” diye düşündük. Bu sözleşmenin tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun.”
Sendikamız ile İzmit Belediyesi arasında gerçekleşen toplu sözleşme törenimiz halaylarla sona erdi.


