Bakanlık İlan Etti: KHK ile Geçişleri Yapılan İşçilerin Yemek Ücretleri Düşürülemez

29/05/2018

KHK ile geçişleri yapılan işçilerin geçişten önce almakta oldukları yemek ücretlerinin düşürülemeyeceğini dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yazılı görüş bildirdi.

696 sayılı KHK ile geçişleri yapılan işçilerin mevcut hakları ile sürekli işçi kadrolarına geçişlerinin yapılacağı ve bu işçilerle ilgili YHK tarafından süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesi hükümlerinin ücret ve mali haklarının geçerli olacağı düzenlenmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise 12 Nisan 2018 tarihinde geçişleri yapılan işçilere uygulanacak hakları ilan etmişti.

Bu duyurunun ardından kimi işverenliklerce işçilere daha önce ödenmekte olan yemek ücretleri aşağıya çekilmiş ve bu nedenle birçok işçi mağdur edilmişti. ÇSGB yayımlamış olduğu duyuruda; işçilerin bireysel iş sözleşmesi haline gelmiş düzenlemeler ile toplu sözleşme hükümlerinin çelişmesi durumunda işçi yararına olanların uygulanacağını, 5.00-TL’nin üzerinde yemek yardımı alan işçilere bu tutarın ödenmeye devam edilmesi gerektiği belirtilmiştir.

İlgili belgeleri PDF formatında görüntülemek için tıklayın