18/09/2019

- TUNCELİ ŞUBESİ’NE BAĞLI İŞYERLERİNDE EĞİTİM

Tunceli Şubesi’nin örgütlü olduğu işyerlerinde 1-4 Temmuz tarihleri arasında işyeri üye eğitimleri ve işyeri ziyaretleri gerçekleştirdik. Genel olarak KHK’lı işçilik, DİSK ve Genel-İş’in tarihi, temel işçi hakları konularını işlediğimiz eğitimlerde ayrıca üyelerimizin işyerlerine özgü sordukları soruları cevaplandırdık.

1 Temmuz’da Mazgirt Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle, daha sonra Pertek Belediyesi'nde taşerondan belediye şirketine geçişi yapılan işçilerle ve son olarak da Akpazar Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle işyerlerinde eğitim gerçekleştirdik.

2 Temmuz’da Ovacık Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle, daha sonra Hozat Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle işyerlerinde eğitim gerçekleştirdik. Günün son eğitimini Tunceli Belediyesi'nde ve Tunceli Merkezinde çeşitli kamu kurumlarında çalışan üyelerimizle birlikte belediye toplantı salonunda gerçekleştirdik.

3 Temmuz’da Nazimiye Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle işyerinde gerçekleştirilen eğitimin ardından Pülümür Belediyesi’nde çalışan üyelerimizi ziyaret ettik. Ardından Altınbaşak, Mollaköy, Çağlayan belediyelerinde çalışan üyelerimiz ile Geçit Belediyesi’nden Erzincan Belediyesi’ne geçiş yapan üyelerimizle işyeri eğitimleri gerçekleştirdik.

4 Temmuz’da ise Erzurum’daki temsilciliğimizde konut işçisi üyelerimizle, ardından Bingöl’e bağlı Yedisu Belediyesi’nde çalışan üyelerimizle işyerinde eğitimi gerçekleştirdik.

- DİYARBAKIR’DA BÖLGESEL KADRO VE TEMSİLCİ EĞİTİMİ

8 Temmuz’da gerçekleştirdiğimiz şube yönetim kurulllarına yönelik bölgesel eğitime Diyarbakır 1 ve 2 No'lu Şubeler ile Batman, Hakkari, Tunceli, Mardin, Van ve Şırnak Şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Şube kurullarının işleyişi, Sendikamız ilkeleri ve örgütsel şeması, yöneticilerin görevleri gibi konuların üzerinde durulduğu eğitimde, şube yöneticilerimiz, bölgelerinde yaşadıkları pratik sorunları aktardı, çözüm yolları üzerine tartışıldı.

9 Temmuz’da ise Diyarbakır 1 ve 2 No'lu Şubelerimizin işyeri sendika temsilcilerine yönelik eğitim gerçekleştirdik, eğitimde ağırlıklı olarak toplu sözleşme süreci, örgütlenme şeması ve işyeri sendika temsilcilerinin görevleri üzerinde duruldu.

- ANKARA 1 NO'LU ŞUBE İŞYERİ KURUL ÜYELERİ VE TEMSİLCİLERİNE EĞİTİM

11 Temmuz’da Ankara 1 No'lu Şubemizin büyük oranda yeni seçilmiş yönetici ve temsilcilerine yönelik eğitim gerçekleştirildi.

Yapılan kadro eğitiminde işyeri sendika temsilcilerinin görevleri ve sendikamızın ilkeleri temelinde mevcut sorunlara değindik.

12 Temmuz’da ise Ankara 1 No'lu Şubenin işyerlerinde yer alan iş sağlığı ve güvenliği, disiplin gibi çeşitli kurullarında Sendikamız adına görevli üyelerimize yönelik bir eğitim gerçekleştirdik. Eğitimde, işyeri kurullarının sendikal mücadele açısından nasıl işletileceği ve Sendikamızın alacağı tutum ile güncel sorunlar üzerinde duruldu.

- TİRE BELEDİYESİíNDE ÖRGÜTLENME SONRASI İLK EĞİTİM

8 Ağustos’ta İzmir 7 No'lu Şubemizin yeni örgütlendiği Tire Belediyesi’ndeki üyelerimize yönelik ilk eğitimi gerçekleştirdik.

Eğitime katılan üyelerimize işçi hakları, 696 sayılı KHK ve sonrası sendikal süreçler, şirket işçiliği ve toplu sözleşme düzeni, emeğe ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi verildi. Belediye toplantı salonu, ardından çöp hizmetleri şantiyesinde gerçekleştirilen eğitimlere pek çok üyemiz katıldı.

Eğitim
2020 Kasım-Aralık Ayı Temsilciler Kurulu Eğitimleri
Ocak-Şubat 2020'de Şube Temsilciler Kurulu Eğitimleri
Kasım-Aralık 2019'da Şube Temsilciler Kurulu ve İşyeri Eğitimleri
Eylül - Ekim 2019 Eğitimlerinde Gündem
Temmuz-Ağustos 2019 Eğitimlerimiz
Kasım-Aralık Eğitimlerinde Gündem: Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz!
Eylül-Ekim 2018 Eğitimlerimiz
Kadro Hakkımız İçin Mücadeleye, Haklarımız İçin Eğitime Devam!
Kadro İstiyoruz, Alacağız!
Tunceli Şube’de Eğitim: OHAL’e Karşı Sendikal Mücadele
2017 Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri Başarıyla Tamamlandı
Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Semineri “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz” Şiarıyla Başladı
Farklı İşkolları ve Farkı Boyutlarıyla İşçinin Sağlığı ve Güvenliği
“Kamu Sektörü ve Genç İşçiler” Konulu PSI Konferansına Katıldık
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde İlk Eğitim
İstanbul Şubeleri Eğitimde Buluştu
“Emeğin Gündemi Konferansı”na Katıldık
Balıkesir/Ören Abdullah Baştürk Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'ndeki Temsilci Eğitimleri Tamamlandı
O-HAL’de Eğitim!
Eğitim Çalışmalarımız Sürüyor…
Eğitim Seminerlerimiz Aralıksız Devam Ediyor
Sendikamız Eğitimlerinin Dördüncüsü İzmir’de Gerçekleştirildi
Bölgesel Kadro Ve Taşeron İşyerleri Eğitimleri: Bursa, Bandırma, Çanakkale Eğitimleri Gerçekleştirildi
Bölgesel Kadro Ve Taşeron İşyerleri Eğitimlerimizin İlki Gerçekleştirildi!
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kadın İşçi Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
2014 Ören İşyeri Sendika Temsilcileri Eğitim Seminerleri Ders İçerikleri
Ankara 1 Nolu Şubemizde Eğitim Semineri Düzenlendi (21-22 Kasım 2013)
Ankara’da ve Antalya’da Eğitim Semineri Düzenlendi